International Carnival School "Tourism Destination Branding" - PAR University College

Pragniemy poinformować, iż nasza uczelnia partnerska PAR University College organizuje międzynarodową konferencję pod tematem przewodnim: "Tourism Destination Branding". Wydarzenie odbędzie się w trybie on-line w dniach 17-21.02.2021. Opłata za uczestnictwo wynosi 50 euro (30 euro dla osób, które zgłoszą się do 17.12.2020). Oferta skierowana jest zarówno do Kadry Akademickiej, jak i Studentów Politechniki Opolskiej. Więcej szczegółów można znaleźć w ulotce informacyjnej (LINK)

The 6th Staff Week “Erasmus+ in Practice” - Jan Evangelista Purkyně University

Pragniemy poinformować pracowników Politechniki Opolskiej o szóstej już edycji wydarzenia Staff Week “Erasmus+ in Practice” organizowanego przez Jan Evangelista Purkyně University. Wydarzenie zaplanowano na 17-21.05.2021, natomiast zgłoszenia można przesyłać do 05.03.2021. Wszystkie niezbędne informacje wraz z planem konferencji można znaleźć na stronie: LINK

SINGIDUNUM UNIVERSITY INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE FINIZ 2020- ”PEOPLE IN THE CENTER OF PROCESS AUTOMATION”

Uprzejmie informujemy o siódmej edycji międzynarodowej konferencji FINIZ organizowanej przez Singidunum University, której tegoroczny temat przwodni, to: “People in the Center of Process Automation”. Ze względu na bezpieczeństwo uczestników, wydarzenie odbędzie się w formie on-line dn. 04.12.2020 na platformie Microsoft Teams Live Event. 

Plan wydarzenia można znaleźć na stronie: LINK

Rejestracja uczestników: LINK

 

Virtual International Business Week 2021 - Hochschule Kaiserslautern

Serdecznie zapraszamy pracowników i studentów Politechniki Opolskiej na Virtual International Business Week 2021 organizowany przez uczelnię Hochschule Kaiserslautern. Wydarzenie odbędzie się w trybie on-line, w dniach 15-19.03.2021. Opłata za uczestnictwo wynosi 53,55 euro, a termin przesyłania zgłoszeń mija 31.01.2021. Plan wydarzenia wraz z formularzem aplikacyjnym można znaleźć poniżej.

Broszura informacyjna 

Formularz zgłoszeniowy

Wirtualny Tydzień Gotowania

Rok 2020 jest wyjątkowy pod wieloma względami. Nie tylko zmienił naszą rzeczywistość, ale też przeniósł sporą część życia codziennego w świat wirtualny. Nie inaczej sprawa ma się na uczelni. Wybuch pandemii koronawirusa SARS-CoV-2 spowolnił wiele działań akademickich, a niektóre całkowicie zatrzymał. Tak stało się chociażby w przypadku wydanej z początkiem roku, pierwszej w historii książki kucharskiej Politechniki Opolskiej. Czekając na powrót do normalności jej premiera została odłożona w czasie aż do teraz - nie jest bowiem tajemnicą, że od ponad dekady listopad na PO, pomimo niesprzyjającej pogodowo aury, jest miesiącem gorącym pod względem aktywności kulinarnych. Jest to więc najlepszy moment na zaprezentowanie szerszemu gronu odbiorców SMAKÓW ŚWITA Z POLITECHNIKĄ OPOLSKĄ! 

1

(wersja elektroniczna do pobrania)

Książka to efekt współpracy DWM nie tylko ze studentami, ale też z Instytutem Konfucjusza, kołami naukowymi MENTOR PO i SKN ŻUBR, Radiem EMITER, stołówką STREFA oraz Sekcją Promocji i Kultury. Stanowi zbiór przepisów na potrawy, które na przestrzeni lat pojawiły się na stołach w ramach Międzynarodowego Dnia Gotowania. Z jej pomocą każdy może udać się w kulinarną podróż dookoła świata, zwłaszcza teraz kiedy podróżowanie jest utrudnione przez wirusa. 

Jednakże wydanie „Smaków Świata” to tylko jeden z elementów tegorocznej, kulinarnej układanki. Ucząc się tej nowej rzeczywistości i podążając za trendem wydarzeń w trybie on-line, Dział Współpracy Międzynawowej nie tylko postanowił opublikować książkę, ale też zorganizować Wirtualny Tydzień Gotowania! W jego ramach na Facebook-owym fanpage-u DWM każdego dnia, aż do początku grudnia ukazywać się będą przepisy na narodowe potrawy tegorocznych studentów programu Erasmus+. Pojawią się też ich opinie na temat kuchni polskiej i tego co najbardziej przypadło do gustu ich kubkom smakowym.

Zapraszamy więc do wspólnej, wirtualnej podróży kulinarnej: https://www.facebook.com/IROOUTech  

Cahit     opinion Elicio