English Version Русская версия Українська версія
CZCIONKA:
KONTRAST:

Dział Współpracy Międzynarodowej

Po przeszło dwóch latach przerwy na Politechnice Opolskiej znów udało się zorganiować Międzynarodowy Dzień Gotowania, ulubione wydarzenie wszystkich studentów Erasmus+. W tym roku oprócz pracowników Działu Współpracy Międzynarodowej i studentów Mentor PO w organizację "najsmaczniejszego dnia w roku" włączyli się też przedstawiciele Zespołu ds. mobilności międzynarodowych z Uniwersytetu Opolskiego. 

W pierwszej po pandemicznej edycji wydarzenia wzieli udział nie tylko studenci programu Erasmus+. Na stołach królowały włoska fritatta, hiszpańskie patatas a lo pobre, portugalskie bacalhau assado czy tureckie tantuni, ale także zupa przygotowana przez studentów z Kazachstanu, ukraiński czerwony barszcz oraz naleśniki na słodko o nazwie „mlyncki” przygotowane przez przedstawicieli Uniwersytetu Opolskiego. W menu nie zabrakło też pierogów, które podczas wydarzenia lepili studenci koła naukowego Mentor PO. Natomiast pracownicy Działu Współpracy Międzynarodowej oraz studenci ze Słowenii zadbali o deser, na który składały się szarlotka oraz ciasto typu sernik o nazwie gibanica.

Relacja w Wiadomościach Uczelnianych:

Wielkie gotowanie w Łączniku - Wiadomości Uczelniane (po.opole.pl) 

Galeria zdjęć:

International cooking day, 25 listopada 2022 r. - Politechnika Opolska 

Media społecznościowe Politechniki Opolskiej